E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2002 - Volume 12 - Issue 4

Open Access

Peer Reviewed

EDITORIALS
2150 Viewed

Editorials
Sayı Editöründen


Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2024 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
Değerli meslektaşlarım, bu yıl çıkarmayı planladığımız perinatoloji sayısının içeriği ve sayfa yoğunluğu umulandan fazla olunca iki seçenekten birini uygulamak zorunda kaldık. Birincisi, yazarları arayarak konularını kısaltmasını istemek, ikincisi ise hiç kısaltma yapmadan, bir yerine iki sayı şeklinde yayınlamak.

Biz ikinci yolu seçtik. Belki iki fasikül olarak çıkmak yayınevine belirli bir mali külfet yüklese de biz ikinci yolu seçtik. Daha doğrusu yayınevi sorumluları olan arkadaşlarım, bizlerle bile görüşmeden bu kararı almışlar. Gerçekten de doğrusu buydu. Ben de olsam aynı şekilde düşünürdüm. Yazıları kuşa çevirip, içeriğiyle oynayıp, salt sayfa sayısını azaltmak ve bir sayıda çıkıvermek bizim de bilimsel anlayışımıza uymazdı. Bu nedenle yayınevindeki görevli arkadaşlarımı kutluyorum. İşte bu anlayış ve yaklaşımlar nedeniyle dergimiz ülkemizde kendi alanında en çok aranılan, en çok abonesi olan ve bu nedenle de en çok satılan dergidir.

Olayları salt çıkar açısından düşünmediği için Türkiye Klinikleri tüm dergileriyle belirli bir bilgi, deneyim ve yayıncılık düzeyine erişmiştir. Giderek artan dergi sayısı, dizgi baskı kalitesinin yanında, makalelerdeki bilimsel düzey dergileri ve yayınevini bu düzeylere ulaştırmıştır.

Gelecek yıllarda da özel sayı çıkarmaya devam edeceğiz. Tıbbın her alanında olduğu gibi perinatolojide de olağanüstü hızda gelişmeler olmaktadır. Perinatoloji alanındaki güncel ve modern bilgi ve uygulamaları öğrenip özümseyen meslektaşlarımız, bunu hastalarına yansıttıkları takdirde bundan hem hastaları hem de toplumumuz yarar görecektir. Anne ve bebek ölüm hızlarında düşüşün yanında morbidite ve sakatlık insidansındaki azalış trendi de sürmektedir. Hedef gelişmiş ülkeler ve Avrupa birliğindeki düzeyleri tuttturmaktır. Bunu gerçekleştirecek olanların başında da perinatologlar gelmektedir. Bu bakımdan her yeni bilgiye ve uygulamaya gerksinimimiz vardır. Başka bir deyişle perinatolog arkadaşlara çok iş düşmektedir. Meslektaşlarıma sevgi ve saygılarımla.


Prof.Dr. Haldun GÜNER

Editör