E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 1991 - Volume 1 - Issue 1

Open Access

Peer Reviewed

ARTICLES
2238 Viewed701 Downloaded

Extensive Cavernous Hemangioma of the Cervix and Vagina Management with Carbon Dioxide Laser
Serviks Ve Vajinanın Yaygın Kavernöz Hemanjioması Karbon Dioksit Lazer Tedavisi

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 1991;1(1):27-9

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Yaygın servikal ve vajinal hemangioması olan 65 yaşındaki bir hasta karbon dioksit laserle başarılı şekilde tedavi edilmiştir. Üçüncü lazer tedavisinin sonunda hastada komplet vajinal füzyon gözlendi. Literatür taramasında sadece 38 vakada servikal ve vajinal hemanjioma bildirildiği tespit edildi. Bizim vakamız literatürde karbon dioksit lazer tedavisi yapılan üçüncü vakadır ve bu yeni tedavinin bir komplikasyonu olarak vajinal oklüzyon gelişen ilk vakadır.
ABSTRACT
A 65 year old woman with extensive vaginal and cervical hemangioma was successfully treated with carbon dioxide (CO2) laser. After the third laser treatment complete vaginal fusion observed. A survey of the literature discloses 38 cases of cervical and/or vaginal hemangiomas. THis is the third case in the literature that was treated with CO2 laser and the first case with vaginal occlusion as a complication of this new treatment modality.