E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 1996 - Volume 6 - Issue 3

Open Access

Peer Reviewed

ARTICLES
2170 Viewed1023 Downloaded

Late Postpartum Eclampsia: Two Cases Report
Geç Postpartum Eklampsi: İki Vaka Takdimi

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 1996;6(3):231-2

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Amaç: Postpartum geç eklampsi tesbit edilen iki vakanın sunulması. Çalışmanın Yapıldığı yer: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Diyarbakır. Materyel ve Metod: Postpartum üçüncü günde konvülziyon tesbit edilen iki olgu tartışıldı. Bulgular ve Sonuçlar: Postpartum 48. saatten sonra iki vakada konvülziyon tesbit edildi. Eklampsi olarak kabul edilip tedavi edilen bu olgularda daha sonra konvülziyonlar tekrar etmedi. Postpartum 48 saatten sonra konvülziyon geçiren hastaların ayırıcı tanısında ilk olarak eklampsi düşünülmelidir.
ABSTRACT
Objective: To present two cases with late postpartum eclampsia. Institution: Department of Obstetrics and Gynecology of Medical Faculty of Dicle University, Diyarbakır. Materials and Methods: In two cases convulsion had occured on the third postpartum day. These cases have been rewieved. Results and Conclusion: In two cases postartum eclampsia occured. Eclampsia should be considered in the differential diagnosis of convulsion that occured 48 hours after delivery.