E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2007 - Volume 17 - Issue 4

Open Access

Peer Reviewed

ORIGINAL RESEARCH
2277 Viewed855 Downloaded

The Relationship Between Second Trimester Amniotic Fluid Interleukin-6, Interleukin-8 And Tumor Necrosis Factor-Alpha Levels And Preterm Labor-Preeclampsia
İkinci Trimester Amniotik Sıvı İnterlökin-6, İnterlökin-8 ve Tümör Nekrozis Faktör-Alfa Seviyeleri ile Erken Doğumun ve Preeklampsinin İlişkisi

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 2007;17(4):292-7

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Amaç: Bu çalışmanın amacı erken ikinci üçay amniotik sıvı interlökin-6, interlökin-8 ve tümör nekrozis faktör-alfa seviyelerinin erken doğumları ve preeklampsi gelişimini öngörmedeki etkinliğinin araştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler: Haziran 2003 ve Haziran 2006 tarihleri arasında kromozomal analiz amacıyla yapılan erken ikinci üçay amniosentez sıvılarında İL-6, İL-8 ve TNF-? seviyeleri kemiluminesant sequential immünometrik yöntem ile ölçüldü. Üç grup belirlendi; erken doğum grubu (gestasyonel yaş < 37 hafta) (grup 1) (n= 24), preeklampsi grubu (grup 2) (n= 10) ve termde doğum yapmış komplikasyonsuz gebeler, kontrol grubu (n= 30). Fetal anöploidiler, fetal anomaliler ve çoğul gebelikler, servikal yetmezlik ve uterin anomali saptanan gebelik olguları çalışma dışı bırakıldı. Bulgular: Ortalama amniotik sıvı İL-6 ve İL-8 seviyeleri erken doğum ve preeklampsi gruplarında kontrol grubuna göre daha yüksek olmasına rağmen aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı değildi (p> 0.05). Ortalama amniotik sıvı TNF-? seviyeleri gruplar arasında farklılık göstermedi (p> 0.05). Sonuç: Erken ikinci üçay amniotik sıvı İL-6, İL-8 ve TNF-? seviyelerinin yüksekliği 37. gebelik haftasından önce olan doğumlar ve preeklampsinin öngörülmesinde faydalı bir belirteç olarak görülmemektedir.
ABSTRACT
Objective: The aim of the study is to determine the significance of the levels of IL-6, IL-8 and TNF-? in amniotic fluid for to predict preterm labor and preeclampsia at early second trimester Materials and Methods: Amniotic fluid IL-6, IL-8 and TNF-? levels were measured by chemiluminescent sequential immunometric assay obtained from women undergoing early second trimester genetic amniocentesis between 2003 June and 2006 June. Three groups were investigated; a preterm labor group (gestational age < 37 weeks) (group1) (n= 24), a preeclampsia group (group 2) (n= 10) and a control group from uncomplicated term deliveries (n= 30). Fetal aneuploidies, fetal anomalies and pregnancies with multiple gestations, preterm labor due to cervical insufficiency and uterine anomalies were excluded. Results: Mean amniotic fluid IL-6 and IL-8 levels in preterm labor and preeclampsia group were higher than the control group, but the difference was not statistically significant (p> 0.05). Mean amniotic fluid TNF-? level was not different among groups (p> 0.05). Conclusion: Mean early second trimester amniotic fluid IL-6 and IL-8 levels are not valuable markers in predicting preterm labor and preeclampsia.