E-ISSN: 2619-9467

Contents    Cover    Publication Date: 10 Jul 2013
Year 2013 - Volume 23 - Issue 3

Open Access

Peer Reviewed

CASE REPORTS
2195 Viewed965 Downloaded

Endometriosis in an Indirect Inguinal Hernia: A Rare Case of Extrapelvic Endometriosis
İndirekt İnguinal Hernide Endometriozis: Nadir Bir Ekstrapelvik Endometriozis Olgusu

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 2013;23(3):203-6

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
İnguinal endometriozis, nadir görülen bir ekstrapelvik endometriozis tipidir. İnguinal endometrioziste, endometriyal doku sıklıkla round ligamentin ekstrapelvik kısmında veya inguinal lenf bezinde yerleşir. Biz bu çalışmamızda, indirekt inguinal fıtık kesesi içine yerleşmiş nadir bir endometriozis olgusunu sunduk. Bu gibi olgularda, ağrının siklik olmaması ve klasik endometriozisi düşündüren bulguların eşlik etmemesi tanıda hata ve gecikmeye neden olabilir. Bu nedenle, sağ kasıkta yerleşen indirekt inguinal herni endometriozisi olgusunun tanı ve tedavisini literatür eşliğinde değerlendirdik.
ABSTRACT
Inguinal endometriosis is a rare type of extrapelvic endometriosis. In inguinal endometriosis, the endometrial tissue usually located in the extrapelvic portion of the round ligament or within the inguinal lymph node. In this study, we reported a rare case of endometriosis located in an indirect inguinal hernia sac. In such cases, without cyclic pain and without findings suggestive of classical endometriosis this may lead to a delay and error in diagnosis. Therefore, we reviewed the diagnosis and treatment of indirect inguinal hernia endometriosis in the right groin with accompanying literature.