E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 2007 - Volume 17 - Issue 6

Open Access

Peer Reviewed

CASE REPORTS
1438 Viewed801 Downloaded

Non-Hodgkin's Lymphoma Involving the Vulva and Vagina: A Clinicopathologic and Immunophenotypic Feature of a Case
Vulva-Vaginal Non-Hodgkin Lenfoma: Klinikopatolojik Ve İmmunofenotipik Özellikleri

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 2007;17(6):473-5

Article Language: EN
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ABSTRACT
A 65 year old woman presented with vaginal bleeding and with history of a mass in clitoris since 6 months. Biopsy of the mass which in clitoris was performed and then, the definitive histological diagnosis showed that the tumor was an extranodal diffüse large B cell non-Hodgkin lymphoma. A primary vulvar localization of malignant lymphomas is quite unusual. There was no difference in clinical manifestations compared between cancer of the vulva and vagina. Because of this non Hodgkings lymphoma should be considered in patient with vulvo-vaginal mass.
ÖZET
65 yaşında kadın hasta 6 aydır var olan klitoris bölgesinde kitle ve vaginal kanama şikayeti ile hastanemize başvurdu. Klitoris bölgesindeki kitleden yapılan biyopsi sonucu diffüz büyük B hücreli non-Hodgkin lenfoma olarak değerlendirildi. Malign lenfomaların primer vulvar lokalizasyonu oldukça nadirdir. Vulva/vagina kanserleri ile karşılaştırıldığında klinik olarak herhangi bir fark yoktur. Bu nedenle vulva-vaginal kitlesi olan hastalarda non-Hodgkin lenfoma düşünülmelidir.