E-ISSN: 2619-9467

Cover    
Year 1995 - Volume 5 - Issue 2

Open Access

Peer Reviewed

ARTICLES
2350 Viewed1926 Downloaded

Pregnancy And Celiac Disease "A Case Report"
Bir Olgu Nedeni ile Gebelik ve Çölyak Hastalığı

Full Text PDF  
Turkiye Klinikleri J Gynecol Obst. 1995;5(2):103-4

Article Language: TR
Copyright Ⓒ 2020 by Türkiye Klinikleri. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/)
ÖZET
Amaç: Gebelik ve çölyak hastalığı saptanan bir hastanın sunulması. Çalışmanın Yapıldığı Yer: S.B. Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği. Materyel ve Metod: Tedavi edilip iki ay sonra gebe kalan çölyak hastalıklı bir hasta nedeni ile jinekoloji ve obstetrikte çölyak hastalığı gözden geçirildi. Bulgular ve Sonuç: Tedavi edilmiş çölyak hastalığında gebeliği sırasında enerjik takip ve çağdaş yaklaşımda perinatal morbidite ve mortalitesinin normal populasyondakine benzer olacağı kanaatindeyiz.
ABSTRACT
Objective: To present a case with pregnancy and celiac disease. Institution: Ankara State Hospital Gynecology and Obstetric Clinic. Material and Methods: At gynecology and obstetric, Celiac disease and pregnancy have been reviewed after a case with this disease became pregnant two months after celiac disease treatment. Findings and Results: We believe that, close follow-up of the pregnant with celiac disease will close up to the perinatal mortality and morbidity to normal population.